Artrose programma

 

 

 

Heeft U last van artrose aan heup of knie?

Er worden 12 behandelingen vergoed uit de basisverzekering voor behandeling van artrose aan de heup of de knie. 

 

Na jaren ervaring is het artrose programma heup of knie bij ons  weer iets verandert. Vraag uw fysiotherapeut naar de inhoud.

 

Artrose en de klachten…

Heup- en knieartrose zijn, naast handartrose, de meest voorkomende vormen van artrose in Nederland.  Heupartrose komt voor bij 359.000 personen; knieartrose bij 594.000 personen.

De verwachting is dat het aantal personen met artrose tussen 2011 en 2030 zal toenemen met 37% vanwege vergrijzing en een toenemend aantal mensen met overgewicht

De meest voorkomende klachten zijn (start)pijn en/of stijfheid.

Andere veel voorkomende klachten zijn pijn in de lies, lage rug, voor/ zijkant heup (bij heupartrose), instabiliteit (bij knieartrose), spierzwakte van de bovenbeenspieren en verminderde conditie, en soms is het gewricht ontstoken.

Deze klachten leiden tot beperkingen in activiteiten (zoals traplopen, gaan zitten en opstaan van stoel) en verminderde participatie in werk, vrije tijd, sociale activiteiten en sport.

Artrose is een chronische aandoening en verloopt langzaam progressief. Genezen is niet mogelijk, maar er is wel degelijk veel aan de klachten te doen.

 

Artrose programma bij Perdon Fysiotherapie.

Het hoofdbestanddeel van het programma zal bewegen zijn. Omdat dit werkt. U zult weer  plezier beleven aan bewegen. In het begin wennen ….

Hiervoor hebben wij een grote accommodatie met oefenapparatuur  (fitness, cardio, oefenzaal) waar we veel zullen doorbrengen. Uw fysiotherapeut zal u het gehele traject van 10 weken  individueel begeleiden om uw gewrichten soepeler te krijgen  en uw spieren  te versterken. Daarnaast zullen we uitgebreid ingaan op leefstijladviezen en schakelen we desgewenst andere disciplines in ( podotherapeut, diëtiste, shockwave).

 

Doordat dit deels betaald wordt uit uw basisverzekering zal er aanspraak gedaan worden op uw eigen risico.

Wilt u direkt beginnen? Vraag uw huisarts om een verwijzing of neem contact op met ons. Meer weten? Ons telefoonnummer is 050-4092779.