COPD vanaf 1 jan 2019 in de basisverzekering

VANAF 1 JANUARI 2019 EERSTE 20 BEHANDELINGEN COPD UIT BASISVERZEKERING

De ministerraad heeft 1 juni 2018 besloten dat verzekerden de eerste 20 behandelingen voor fysiotherapie bij COPD per 1 januari 2019 uit de basisverzekering vergoed krijgen.

Wat verandert er? 
Op dit moment wordt de vergoeding voor COPD pas na  20 behandelingen uit de basisverzekering vergoed.

Besluit

Dit besluit betekent volgens de ministerraad een aanzienlijke verbetering van de toegankelijkheid van fysiotherapie voor deze patiënten.
KNGF (Koninklijk Genootschap Fysiotherapie) maakt zich hier hard voor en heeft hiervoor de benodigde input geleverd.

Kanttekeningen: 

1. Er zit een maximum aan het aantal behandelingen;

2. Het eigen risico is van kracht op vergoedingen uit de basisverzekering;

Wat kunt u zelf doen aan COPD?

De behandeling van COPD bestaat zeker niet alleen uit het gebruiken van medicijnen. Ook een gezonde manier van leven is belangrijk. Hiervoor moet u soms uw leefstijl veranderen. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken, andere eetgewoontes of meer te bewegen. Wanneer u het lastig vindt om het bewegen in het dagelijks leven in te passen of graag onder begeleiding wilt oefenen, kunt u bij Perdon Fysiotherapie deelnemen aan een speciaal beweegprogramma voor mensen met COPD. Gedurende dit programma wordt er in groepsverband  getraind in één van onze trainingszalen, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. De fysiotherapeut biedt een programma waarbij het verbeteren van kracht en conditie centraal staat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhalingstechnieken.

Wilt u meer weten over COPD, lees dan hier verder.

Heeft u vragen over ons COPD programma? Bel 050-4092779