COPD programma

Behandeling COPD  vanuit uw basisverzekering

Sinds 2019 is er een andere vergoeding voor uw COPD behandeling. Dit betekent dat er (een deel ) vergoedt wordt uit uw basisverzekering. Vraag ons er naar, wij leggen het u graag uit .

Heeft u wel eens last van benauwdheid en twijfelt  u over COPD?

Klik hieronder voor de COPD-test van het Longfonds.

 

 

Wat kunt u zelf doen aan COPD?

De behandeling van COPD bestaat zeker niet alleen uit het gebruiken van medicijnen. Ook een gezonde manier van leven is belangrijk.

Hiervoor moet u soms uw leefstijl veranderen. Bijvoorbeeld door te stoppen met roken, andere eetgewoontes of meer te bewegen. Wanneer u het lastig vindt om het bewegen in het dagelijks leven in te passen en graag  onder begeleiding  wilt oefenen met een”stok achter de deur”, kunt u bij Perdon Fysiotherapie deelnemen aan een speciaal programma voor mensen met COPD.

 

Gedurende dit programma wordt er in groepsverband  getraind in één van onze trainingszalen, onder strakke begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft een programma waarbij het verbeteren van kracht en conditie centraal staat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ademhalingstechnieken en voeding. Alles volgens de laatste wetenschappelijke  inzichten.

Wilt u meer weten over COPD, lees dan hier verder.

Heeft u vragen over ons COPD programma? Bel 050-4092779