Nieuws

Mijn naam is Thomas Slijkhuis, 27 jaar oud en sinds 1 januari 2022 werkzaam bij Perdon Fysiotherapie. Inmiddels heb ik op verschillende plekken ervaring binnen de fysiotherapie opgedaan zowel in particuliere praktijk, revalidatiecentrum als in een zelfstandige kliniek. Van chronische ziektes tot klachten ontstaan bij, en/of door sport. Mijn aandachtsgebieden liggen voornamelijk bij knie en schouderklachten, sportrevalidatie en kracht & conditietraining. Ik ben elke werkdag aanwezig op de hoofdlocatie in Zuidlaren. 

Als fysiotherapeut is het voor mij het streven dat iedereen de mogelijkheid heeft om voldoende te kunnen bewegen. Mensen bij te sturen wanneer ze te veel van zichzelf vragen en lichamelijke klachten behandelen die de mogelijkheid tot voldoende bewegen in de weg staan.  

Prestatieverbetering in de sport is voor velen een drijfveer, een veilige en verantwoorde manier is hierin het belangrijkste. Blessureleed lijdt namelijk in veel gevallen tot het vroegtijdig stoppen met de gewenste sport. Door (langdurige) blessures voor te zijn, of blessureleed snel aan te pakken probeer ik bij te dragen in de prestatieverbetering van de individuele sporter.  

Is een koudwaterbad goed voor spierherstel?

Publicatiedatum: 22-05-2024

Rust nemen is minstens zo belangrijk als sporten zelf. Tijdens perioden van rust kan je lichaam namelijk herstellen. In de topsportwereld worden ijsbaden weleens ingezet om herstel te bevorderen. Kunnen we onze spieren een handje helpen bij dit herstel?

Lees verder over 'Is een koudwaterbad goed voor spierherstel?' op gezondnu.nl

Zo houd je je voeten gezond

Publicatiedatum: 13-05-2024

Voetklachten komen vaak door een enkelverzwikking in het verleden, óf… door verkeerde schoenen. Fysiotherapeut Rob Donkers is gespecialiseerd in de behandeling van voetklachten: “Mensen zijn zo blij als ze simpelweg weer kunnen wandelen.”

Lees verder over 'Zo houd je je voeten gezond' op gezondheidsnet