MSU Echografie

Dit is een specialisatie in het vak fysiotherapie. Hierdoor zijn we in staat diverse structuren in uw lichaam duidelijk in beeld te brengen. Bijvoorbeeld afwijkingen aan de achillespees, een tenniselleboog of verkalkingen in pezen van uw schouder. Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo goed zichtbaar.

Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden.

Onderzoek

Door dit  echografisch onderzoek is het zo mogelijk een goede diagnose te stellen. En daardoor ook tot een betere behandelkeuze te komen.

Tijdens de behandelingen is het ook mogelijk om het herstel te volgen door tijdens deze periode  echografisch onderzoek te doen.

Elk onderzoek wordt volgens een vast protocol uitgevoerd. De beelden kunnen in de vorm van foto’s en filmpjes worden vastgelegd. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, wordt de

behandeling volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Een echobeeld van een schouderpees.

Opleiding

Onze fysiotherapeuten  Jochem van der Klei en Klaas de Jong en Tom Offringa  hebben hiervoor de opleiding Musculo Skeletal Ultrasound (MSU) en diverse masterclasses gevolgd. Ze zijn kundig in het maken en beoordelen van echografische beelden.

Daarnaast zijn wij aktief lid van Schoudernet Noord en doen wij op verzoek regelmatig  echo onderzoek voor collega’s en huisartsen in de regio.