Dry Needling

Behandeldoel

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, een stijve nek of een zeurende bilpijn.

Door het gericht prikken met een acupunctuur naaldje worden de lokale  spierverhardingen weer soepel. Doel is het opwekken van een zgn. ‘local twitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant.

Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich uit, ook langs de wervelkolom. We betrekken deze spieren ook in de behandeling.

Meerdere technieken

Fysiotherapeuten die de scholingen bij Dry Needling Systems © hebben gevolgd kunnen ook een mildere techniek toepassen, waarin een bepaald gebied van spanningsklachten beïnvloedbaar is, waarmee minder snel nareacties (na de behandelingen) zullen optreden.

Ook heeft onze Dry Needling therapeuten zich kunnen specialiseren in diverse andere Dry Needling technieken. De resultaten zijn in combinatie met gerichte oefeningen vaak verassend goed!

 

Soort klachten

  • Pijnplek in een spier met of zonder uitstraling
  • Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid
  • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
  • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut.

Wilt u meer weten over Dry needling?

Wij beantwoorden graag al uw vragen over Dry needling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of maak een afspraak voor een kennismaking.